Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ][DEDYK][RPG][MODY][NOWE RUDY, BIOMY, BRONIE][FABUŁA][16GB][AUTORSKI LAUNCHER][QUESTY][NO-PREMIUM][SERWER, NA KTÓRY CZEKAŁEŚ] DakrnessCraft

Lunner

Kilka pytań co do serwera ;).  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wej?cie na serwer powinno by? poprzedzone dodanie na White-list ?

• Tak
    • Nie
    • Tak, historia postaci (czyli tylko dla ludzi o jakiejkolwiek wyobra?ni)
  2. 2. Czy zagrasz na serwerze ?

3. 3. Podoba Ci si? po zapowiedzi styl prowadzenia serwera ?

• Tak
    • Nie
    • Przyda?oby si? kilka zmian (napisz pod tematem)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PANIE MODERATORZE ! JEST TO NOWA PREZENTACJA SERWERA, OTRZYMAŁEM ZGODĘ WŁAŚCICIELA NA ZAMKNIĘCIE POPRZEDNICH !

8b8xY.png

Znudziły Cię wszystkie bezsensowne freebuildy lub serwery na modach bez przyszłości ? Masz dosyć industrialowych kabli, wielkich maszyn

i fabryk ? Trafiłeś doskonale, bo tutaj dostajesz gwarancję, że nie będziesz się nudzić.

Postaram się opisać jak będzie wyglądać rozgrywka na serwerze oraz czym wyjątkowym dysponujemy.

infocp.png

Serwer należy przynajmniej częściowo do rodzaju RPG, nie ośmieszymy się jednak dodawać jeden plugin i nazywać to tworem Role-Play.
Aby rozgrywka nie polegała właśnie na prostych rozwiązaniach zdecydowaliśmy się na wprowadzenie fabuły, który do jutra będzie można przeczytać w prezentacji. Myślisz, że to wszystko, co będzie nas wyróżniać na tle innych ? Otóż nie ! Aby urozmaicić całą rozgrywkę przygotowaliśmy specjalnie wyselekcjonowane mody, nie ma więc mowy o zacinkach, lagach czy crashach serwera. Uniknęliśmy także wprowadzenia ich w zbyt dużej ilości.
Owe mody dodają :
- Nowe Biomy
- 4 nowe rudy, z których możemy wytworzyć zbroję oraz narzędzia
- Nowe sposoby chodzenia (czołganie, wysokie skoki, wspinaczka itp.)
- Nowy kamień - Onyx, z które również możemy stworzyć zbroję i narzędzia
- Kilka nowych broni
- Nowe drzewa
- Możliwość wytworzenia narzędzi z kości

- Kilka nowych Dungeonów oraz latające wioski NPC

- Plecaki survivalowe.

Mapa została podzielona na odpowiednie krainy geograficzne :

- Elfy zamieszkują drzewa kolosy po środku kolorowego lasu
- Krasnoludy skończyły z kopalnią, aktualnie osiedliły się w wysokim lesie jako drwale.
- Ludzie zaś osiedlili się w chłodnych, aczkolwiek łagodniejszych górach.

- Barbarzyńcy - mimo, że nalezą do rasy ludzi odłączyli się i zbudowali własną osadę w górach.

To, co się stało z resztą ras dowiecie się już na serwerze przechodząc wątek fabularny.

Serwer ukończony jest w ok 80%, dam tutaj spis rzeczy, które zostały już wykonane :

- Launcher 90%
- Mapa 65%
- Questy 20%
- Pluginy 40% (Ale to pójdzie szybko ;))
- Mody 100%

Oto prolog :

- Akari, chodź tu szybko! Zobacz, co znalazłem!
- Znalazłeś coś ?
- Tak! Jakiś pergamin, chodź tu szybko, bo nie potrafię tego odczytać.
- Już. Hmm… Już czytam:

45 Tristek, rok 3742 Ery Powstania

To koniec świata! Wszędzie dookoła chodzą trupy, ziemia się rozstępuje, ludzie krzyczą! Nie wiem, jak długo uda mi się przetrwać.Chowam się teraz w jednej z jaskiń. Tuż przede mną chodzą te śmierdzące śmiercią i zgniłym mięsem potwory. Na szczęście skrywają mnie liany. Oby żadnemu z tych przybłęd nie wpadło do głowy tu zajrzeć!
ż za dzień! W jednej chwili wszystko ucichło, a te stwory gdzieś się rozeszły. Poszukam lepszej kryjówki.

46 Tristek, rok 3742 Ery Powstania

Wczoraj wziąłem potrzebne zapasy z domów, które ocalały i trochę orężu, by móc się bronić przed tymi stworami. Znalazłem dosyćdużą jaskinię, położoną wysoko w górach niedaleko od mojej wioski. Cała moja rodzina zginęła, przyjaciele, wszyscy moi sąsiedzi, nie spodziewałem się więc, że zastanę gdziekolwiek kogoś żywego. Dookoła były porozrzucane części ciał, wokół których kłębiły się jużmuchy. Niedaleko mojej nowej jaskini jest trudno dostępny płaskowyż, na którym rośnie dużo drzew, więc będę miał surowiec na opał. Cały dzisiejszy dzień było cicho i spokojnie. Nie zniosę dłużej tej ciszy!

48 Tristek, rok 3742 Ery Powstania

Przez całe dwa dni u podnóża gór grasowały te wstrętne stwory. Tym razem mogłem przyjrzeć się lepiej tej zgrai. Wśród tych umarlaków zauważyłem też jakieś białe kształty. Myślę, że to szkielety. Wątpię w to jednak, ponieważ same kości nie mogłyby sięutrzymać. Dziwię się też, że nie zauważyłem ich pierwszego dnia. Może wtedy ich nie było? Może dołączyły do trupów dopiero teraz i szukają czegoś, co można zjeść? Tego nie wiem, ale zdecydowałem, że jednak wolę ciszę i spokój.

- To chyba jest kawałek pamiętnika osoby, która żyła przed Przetworzeniem i zasianiem się nasionka Prastarego Drzewa Życia. To cud, że ten pergamin przetrwał do dziś! Być może jest to spowodowane wysokością położenia tej jaskini. – oznajmiła Akari.
Czyli nie powinniśmy tego zabierać? – spytał towarzysz.
-Raczej nie… - zasmuciła się Akari.
- Spójrz Akari! Za skałą jest jeszcze jeden papier!

5 Karay, rok 3742 Ery Powstania

Wczoraj, spoglądając na zewnątrz jaskini, zauważyłem grupę, składającą się z dwóch orków, trzech elfów i kobiety. Zacząłem ich wołać. Zaczęli się rozglądać. Postanowiłem, więc zamachać do nich, by mnie zauważyli. Ruszyli w moją stronę, więc na wszelki wypadek wziąwszy żelazny miecz, począłem schodzić po stromych skałach w dół zbocza. Spotkaliśmy się mniej więcej w połowie wysokości zbocza. Po twarzach każdego z nich rozpoznałem, że cieszą się z odnalezienia kolejnego ocalałego. Ja również sięcieszyłem, ponieważ miałem już pewność, że nie jestem ostatnim ocalałym po tej katastrofie. Nie zwlekaliśmy z pójściem do mojej kryjówki. Jeden z orków, który jak się później dowiedziałem, nosił imię Arkt-um-duli spytał, czy w mojej jaskini jest wystarczająco miejsca dla nas wszystkich i czy mogliby zamieszkać razem ze mną. Wszyscy byli bardzo mili. W dodatku podzieliliśmy obowiązki między nas. Teraz żyło mi się o wiele łatwiej. Ja zbierałem drewno na opał i czasami z jednym z orków schodziłem w dół zbocza w poszukiwaniu jedzenia.

15 Karay, rok 3742 Ery Powstania

Przez długi czas prowadziliśmy stosunkowo spokojne życie, jak na te czasy. Co jakiś czas powracały te stwory, do których dołączyły teraz ogromne pająki. Wszystkie od pewnego czasu nie boją wchodzić po skałach. To sprawia nam duży problem, ponieważ musimy sięprzed nimi bronić. Najgorsze są pająki. Potrafią one wspinać się po pionowych ścianach na nawet po sklepieniach, więc do jaskini trafia ich do nas najwięcej ze wszystkich potworów. Zaczęło nam jednak brakować pożywienia, więc jeszcze dziś zabieramy cały potrzebny ekwipunek i wyruszamy w podróż w poszukiwaniu innego schronienia.

17 Karay, rok 3742 Ery Powstania

Po długim marszu usłyszeliśmy głuche trzaskanie spod ziemi. Po chwili namysłu postanowiliśmy dokopać się do źródła tego dźwięku. Okazało się, że pod ziemią skrywa się ogromna jaskinia, w której rosło drzewo z ogromną prędkością i z hukiem rozsadzało skały. Tużza drzewem była ogromna przepaść, na której dnie było można dostrzec magmę. Po około trzydziestu minutach drzewo przestało rosnąć i rozpychać skały. Usłyszeliśmy zwierzęta więc wyszliśmy na powierzchnię. Okazało się, że znajduje się tam małe stadko świń, krów i owiec, oraz para kur. Na drugi dzień było ich już trzy razy więcej! Pewnego dnia te odrażające stwory znów przybyły, lecz jakaś dziwna aura nie pozwoliła im się do nas zbliżyć.

-To z pewnością opisuje powstawanie Prastarego Drzewa Życia. - stwierdziła Akari. – Lecz co się stało z orkami, skoro żadnego z nich nie ma już na świecie?
- Tego się już chyba nie dowiemy… - wyszeptał jej towarzysz.
- Mam nadzieję, – rozmyślała Akari. - że kiedyś znajdziemy następną część Pamiętnika Ocalałego.
- Ale jeśli „ocalały” był przy Prastarym Drzewie Życia, kiedy miał jeszcze ten kawałek swojego pamiętnika… Jak ten pergamin znalazł się tutaj?
- Prawdopodobnie przyniósł go tu wiatr. – stwierdziła Akari. - To kolejny cud! Pamiętasz? W pozostałości pamiętnika, którą udało mu się zachować i zabezpieczyć przed zniszczeniem, opisał on kiedyś, że jego kartki wypadły mu z ciągłego przewracania ich i rozwiał je wiatr. Dlatego właśnie postanowił je zabezpieczyć. Nie pierwszy już raz mu się to zdarzyło…

Robiliśmy to w 3 osoby, więcej chętnych nie było, zwłaszcza budowniczych.Dzięki wszystkim za pomoc w tworzeniu serwera ;).

Mimo finalizacji projektu przyda nam się kilku rąk do pracy, poszukujemy więc :

- Budowniczych
- WebMastera (poziom średniozaawasowany lub zaawansowany)
- Questera (wszystkie questy poboczne ;))
SPONSOR ZNALEZIONY. MAPA IDZIE DO PRZODU !
Jeśli chcesz zobaczyć jak wyglądają prace na serwerze to złóż podanie na Beta-Testera, wzór w Spoilerze.

teammd.png
Właściciel : Efee2012

Właściciel : Veeperpl

Projektant mapy/zarządca/fabulator : ISI0

Budowniczy : Happik24

Budowniczy : TheVolumePL

Fabulator : Dominikkq

Quester : wujekstaszek (testowo)

Quester : AdiQ

pluginy.png

Pluginy są specjalnie dobrane do typu serwera. Nie znajdziesz tutaj żadnych survival games, mobaren,
fajerwerków itp.

dodatkowe.png

NABÓR WSTRZYMANY !!!!!

Wspomniane Beta Testy rozpoczną się już od jutra !

Wiek (tylko 14+) :

Nick w grze:

Doświadczenie na serwerach RPG od 1 do 10

Znajomość języka ojczystego:

Ile czasu jesteś w stanie poświęcić czasu na serwer:

Dlaczego Ty ? :

Ocena twoich możliwości jako budowniczego:

Zapraszam do głosowania w ankiecie !

IP zostanie opublikowane razem z Launcherem w dniu startu ;).

NOWE SCREENY !

Screeny :

8p2Fu.png

auGTq.png

0uVb5.jpg

29119697.jpg

93296980.jpg

43151486.jpg

82514610.jpg

35408807.jpg

xmy8g.png

yZveH.png

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiek (tylko 14+) :15

Nick w grze:lysy22xd

Doświadczenie na serwerach RPG od 1 do 10: 8

Znajomość języka ojczystego od 1 do 10 : 9

Ile czasu jesteś w stanie poświęcić czasu na serwer: 2-4 godzin w tygodniu a w Weekend do 6

Dlaczego Ty ? :Ponieważ umiem budować, jestem ogarnięty, spełniam prośby adma, gdy już zrobie błąd ortograficzny to się poprawiam i najważniejsze... czemu nie ??

Ocena twoich możliwości jako budowniczego od 1 do 10: 7

Sciągne nie martw się

Opublikowano

czekam na start!

oraz zapraszam na live-mix.xaa.pl jak ktoś potrafi docenić dobrą muze o 21:30 jest start lepszej :D

2a32f1010caf9ce0767a1f2045c8a052.jpg
Opublikowano

No No No . No to czekamy

50 postów - Dobry Początek Panowie :D

100 - Nice nie spodziewałem się że dobije tyle :D

150 - Dafuq ?

250 - OMG !

mca.png

Opublikowano

Jest progress, jutro wstawię nowe screeny. Dzięki nowym budowlańcom ukończyliśmy wioskę barbarzyńców oraz zbudowaliśmy Spawn z drzewem życia ;).

Opublikowano

Wiek (tylko 14+) : 14

Nick w grze: 0ivo

Doświadczenie na serwerach RPG od 1 do 10 8/9

Znajomość języka ojczystego: znam bardzo dobrze, jestem piątkowym uczniem z j.polskiego

Ile czasu jesteś w stanie poświęcić czasu na serwer: ok.3-4 godziny dziennie

Dlaczego Ty ? : sadzę że dlatego bo potrafię się porozumiewać z ludźmi, budować nawet nieźle w mc(najbardziej średniowiecze, ale potrafię się dostosować do innych stylów) ,chciałbym pomóc w znalezieniu błędów i powiedzieć co chciałbym zobaczyć jako normalny gracz serwera lub czego brakuje

Ocena twoich możliwości jako budowniczego: zdecydowane 9

Chciałbym na budowniczego jak by się dało :3

mca.png

mca.png

ZBIERAM PLUSY!!!!

Opublikowano

Zapowiedź nie powala ,większość to gotowce ,nie licząc Launchera (No-premium ,więc żadne cudo) jak znajdę czas może zagram ;)

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

Wiek (tylko 14+) :15

Nick w grze:Dominikkq

Doświadczenie na serwerach RPG od 1 do 10: 10

Znajomość języka ojczystego:Raczej 10 ;p

Ile czasu jesteś w stanie poświęcić czasu na serwer: Mógłbym parę godzin dziennie

Dlaczego Ty ? : Mogę być budowniczym, jak i Questerem. Lubię budować (szczególnie monumentalne budynki, duże zamki, miasta itp. Mogę pomóc w udoskonaleniu serwera. Budowanie w MC to dla mnie czysta zabawa.

Ocena twoich możliwości jako budowniczego:Nie mnie jest to oceniać Nie jest tragicznie, ale nie jestem " zawodowcem" :P Robię to dla przyjemności.

*Edit* PS. Lepiej zrobić only premium. Redukcja pluginów, mniej tzw "dzieci" wyzywających się itd., ban jest raz na zawsze, a z no-premium nie jest już tak łatwo...

0fadd1a97eb06d60edd20a961fdf2396.jpg
Opublikowano

Wiek (tylko 14+) : 14

Nick w grze: kotkowski

Doświadczenie na serwerach RPG od 1 do 10: 9

Znajomość języka ojczystego: Rzadko się mylę pod względem ortografii, nie popełniam błędów interpunkcyjnych

Ile czasu jesteś w stanie poświęcić czasu na serwer: ok.3-4 godziny dziennie

Dlaczego Ty ? : Bardzo zaciekawił mnie serwer, mam nadzieję że będzie on długo istniał. Chciałbym coś dla niego zrobić.

Ocena twoich możliwości jako budowniczego: 7-8

76561198044975849.png

Best Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...